به گزارش خبرنگار مهر، برنامه تلویزیونی دیروز، امروز، فردا، پنجشنبه شب با حضور علی محمد نائینی رئیس ستاد بزرگداشت حماسه 9 دی، حمیدرضا مقدم فرمعاون فرهنگی - اجتماعی سپاه پاسداران و کامران باقری لنکرانی وزیر سابق بهداشت و استاد دانشگاه برگزار شد.
در این نشست که ابعاد شکل گیری حماسه 9 دی مورد بررسی قرار گرفت نائینی، گفت: کسانی که حماسه 9 دی را خلق کردند با ظرفیت هایی که در بدنه اجتماعی وجود دارد صدها کار خلاقانه، تولیدات هنری، نشست های علمی و تخصصی در سراسر کشور برگزار کردند و هدف ستاد بزرگداشت حماسه 9 دی آن است تا غفلتی متوجه این رویداد بزرگ نشود.
مقدم فر نیز یادآور شد: کارهایی که انجام گرفته در حد و شایستگی این حماسه نیست و خیلی کارهای دیگر باید انجام شود. به طوریکه یک دبیرخانه دائمی در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی دایر شود زیرا ما به دنبال آموزه های این حماسه برای آینده هستیم.
نائینی در پاسخ به این سئوال که چرا از حادثه فتنه 88 تا 9 دی 8 ماه به طول انجامید، گفت: فتنه ای که شکل گرفت در بستر انتخابات بسیار پیچیده بود اما به تدریج اتفاقاتی افتاد که بصیرتشان افزایش یافت تا به حوادث روز عاشورا رسیدیم و همه تردیدها برطرف شد اما متاسفانه نخبگان کشور در آن زمان که لازم بود به میدان آیند و از مواضع رهبری دفاع کنند و به روشنگری جامعه بپردازند به وظیفه تاریخی خود عمل نکردند اما حرکت مردم بارز و درست بود.
هشدارهای رهبری را جدی نگرفتند
مقدم فر نیز در پاسخ به همین سئوال گفت: من معتقدم ما غافل گیر شدیم.دستگاه های رسانه ای کشور و دستگاه های امنیتی و نظارتی و اطلاع رسانی مهیای یک پدیده با آن وزن و سنگینی که از آن به جنگ نرم و فتنه یاد می کنیم نبودند و ما خودمان را آماده نکرده بودیم اگر آماده بودیم سریعتر می توانستیم این حرکت را مهار کنیم.
وی به هشدارهای رهبر انقلاب در اول فروردین سال 88 اشاره کرد و گفت: رهبری در مشهد مقدس هشدار جدی دادند و به نوعی گفتند که می خواهند در انتخابات تشکیک کنند اما هیچ کس این هشدار را جدی نگرفت در حالیکه با این هشدار همه دستگاه ها باید خود را آماده می کردند کسی آماده نشد و فتنه شکل گرفت حتی در زمان برگزاری دادگاه ها یکی از متهمان اعلام کرد که رمز آشوب تقلب بود بنابراین ما غافلگیر شدیم. 20 سال بود که رهبر انقلاب نسبت به جنگ نرم هشدار می دادند اما مسئولان جدی نگرفتند.
لنکرانی نیز در این باره گفت: پس از فتنه های88 خطبه های تاریخی رهبری در 29 خرداد ادا شد و بسیاری از ابهامات برطرف شد. بعد از آن عقبه جریان هایی که آشوب ها را دنبال می کردند از بین رفت و پیروزی 40 میلیون رای تثبیت شد.
وی ادامه داد: اما اینکه چرا بین 29 خرداد و 9 دی اینقدر فاصله افتاد به این دلیل است که مردم منتظر بودند که سیاسیون مسئله را خاتمه دهند آنچه باعث شد که این فاصله ایجاد شود نوعی کم کاری دستگاه های مسئول بود که البته موجب امیدواری جریان فتنه برای جنگ فرسایشی شد و مردم را منتظر گذاشت تا مسئولان وارد عمل شوند. از طرفی عده ای هم که باید به ریشه ها می پرداختند به موضوعات فردی از جمله تشکیل گروه های تحقیق و تفحص برای موضوعات فرعی و شخصی پرداختند بنابراین مردم نا امید شدند و خودشان به صحنه آمدند و این صحنه را به نفع جمهوری اسلامی رقم زدند و امید را از سایرین قطع کردند. جالب این است که این حضور از جانب دستگاه های رسمی نبود واقعا یک حماسه عاشورایی بود.
نائینی هم در ادامه این برنامه در پاسخ به این سئوال که چند درصد سیاسیون پیام 9 دی را گرفتند گفت: مقام معظم رهبری فرمودند فتنه 88 آن نبود که در خیابانها دیده شد ریشه و اهداف آن مشخص بود ریشه ای 10 - 15 ساله بود و هدفش براندازی نظام بود که در بستر جنگ نرم شکل گرفت. اما در لایه های مختلف جامعه به جنگ نرم توجه نشد. هم اکنون هم خیلی ها باور ندارند و این پیام را نگرفتند.
مقدم فر نیز درادامه این نشست درباره گزارش قرائت شده در مجلس درباره فتنه 88 گفت: این گزارش جامع و خوب بود هر چند که بیست و چند صفحه آن در مجلس قرائت نشد اما اسناد 700 -800 صفحه ای دارد که به ابعاد مختلف در این موضوع پرداخته است که یکی دخالت خارجی و نفوذ عوامل خارجی در داخل و تماس ها و ارتباطاتی است که عوامل داخلی با بیرون داشته اند.
وی معتقد است این گزارش باید زودتر در مجلس قرائت می شد.
وی گفت: ما در فتنه 88 لطمه خوردیم دشمن پرحجم به میدان آمد و یکی از نگرانی های ما این است که چرا هشدار رهبری را جدی نگرفتیم زیرا آقا فرمودند مراقب باشید عده ای می خواهند انتخابات را به چالش بکشند البته هنوز هم عده ای هستند که چنین قصدی دارند و انتخابات آینده برای همه ما یک فرصت است که باید مراقب باشیم و اجازه ندهیم فتنه رشد کند چون جمع کردنش سخت می شود.
لنکرانی در خصوص توطئه های احتمالی فتنه گران برای انتخابات آینده گفت: ما توقعاتمان چیزی غیر از دشمنی نیست آنها از هر راهی برای لطمه زدن به انقلاب اسلامی استفاده خواهند کرد در سال 88 کاملا روشن بود که دشمنان به دشمنی خواهند پرداختند البته عده ای هم که نقشی ایفا کردند سکوت کردند و با سکوت خود باعث پر رو شدن عقبه های داخلی دشمن شدند و این مجال را دادند که به فتنه گری هایشان ادامه دهند.
9دی نبود فتنه به جنگ داخلی و براندازی تبدیل می شد
وی در پاسخ به این سئوال که اگر 9 دی اتفاق نمی افتاد چه می شد، گفت: در این صورت فتنه ادامه می یافت و به نوعی جنگ داخلی و براندازی تبدیل می شد و ما حماسه 9 دی را مرهون مردم خوب کشور هستیم و از این مردم جز حادثه 9 دی توقع دیگر نبود. آنها وقتی هجمه به سمت عمود خیمه نظام را احساس کردند خودشان به صحنه آمدند البته فضای دانشگاهی و نخبگان ما از این فضای عمومی مردم جدا نبود اما یک عده می خواستند این تلقی را بوجود آورند که 9 دی عقبه دانشگاهی ندارد.
مقدم فر در این نشست در پاسخ به این سئوال که 9 دی چقدر ما را واکسینه کرده است، گفت: فتنه همیشه یک نوع نیست. اگر ما در برابر برخی موارد واکسینه شده ایم دشمن از مسیرهای دیگری وارد می شود. باید همیشه هوشیار بود و دست دشمن را خواند.
وی افزود: دشمن می خواست مردم را فریب دهد و ما باید این فریب را زودتر کشف می کردیم و نخبگان ما جلوتر حرکت می کردند اما عقب ماندند. حال باید بیندیشیم که آیا دشمن می خواهد در انتخابات آتی تهمت تقلب بزند؟ مردم را به خیابان بکشاند؟ یا افرادی را که می داند ناسالم هستند راهی انتخابات کند و در صورت رد صلاحیت موج مخالفت با رد صلاحیت ها را ایجاد کند؟
معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه گفت: رسانه ها در این زمینه نقش مهمی دارند باید میزگردهای تخصصی ایجاد شود و چشم فتنه را به هنگام کور کرد حضور مردم در 9 دی به هنگام بود و اگر نمی آمدند معلوم نبود چه بر سر کشور می آمد.
به گزارش مهر، نائینی نیز در پاسخ به این سئوال که هم اکنون ستاد بزرگداشت حماسه 9 دی چه پیش بینی هایی از منفذهای ورودی دشمن دارد، گفت: هم اکنون به اقدامات دشمن نسبت به دوره های قبل بیشتر توجه می شود در واقع فتنه 88 کمک کرد باور به وجود جنگ نرم تقویت شود و نخبگان هوشمند تر عمل کنند.
وی افزود: همه به این باور رسیده اند که انتخابات یک فرصت برای دشمن و یک فرصت برای ماست. دشمن تلاش می کند فرصت را به تهدید تبدیل کند نباید انتظار داشت که روش 88 عینا تکرار شود ما روش های تحریم، سرد کردن انتخابات، تاثیرگذاری بر رای مردم. امنیتی کردن انتخابات را تجربه کرده ایم ممکن است دشمن ترکیبی از این روش ها را استفاد کند.
لنکرانی نیز در این باره گفت: متاسفانه برخی از افراد در ماه های اخیر مجددا بحث امکان برگزاری انتخابات ناسالم را مطرح کردند یا اینکه بحث نامه فعالان اصلاحات را در رسانه ها منتشر کردند و بنابراین این مباحث را به نوع دیگری دنبال می کنند این اقدامات آزمایش فضای عمومی کشور بود که خوشبختانه مورد اقبال مردم هم قرار نگرفت و موجی که توقع داشتند بوجود نیاورد.
جورچین دشمن این است که ما به دست خود فضا را امنیتی کنیم
وزیر سابق بهداشت گفت: در هفته های اخیر ملاحظه می کنید هجمه به قوه اجرائیه به عنوان یک محور که می خواهد نتیجه انتخابات را به نفع خود رقم بزند بوجود آمده. یا اینکه عده ای به نوعی طلبکاری می کنند و وقایع اردیبهشت ماه امسال را نقطه ضعفی تلقی می کنند که البته نقطه ضعف بود بنابراین همه این مسائل باید ما را هوشیار کنیم که در این صحنه درجورچین دشمن قرار نگیریم. جورچین دشمن این است که ما به دست خود فضا را امنیتی کنیم در حالیکه باید فضایی بوجود آوریم که انتخابات پرشور و با حضور حداکثری برگزار شود.
لنکرانی گفت: مجلس نهم در دهه چهارم انقلاب اسلامی و قرار است الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی دنبال کند و کارآمدی را در نظام جمهوری اسلامی ریل گذاری کند و همچنین با نظارت جلوی تخلفات احتمالی را بگیرد این نگرانی وجود دارد که یک عده این فضا را با پیچید گی هایی که دارد متوجه نشوند.
مقدم فر در پاسخ به این سئوال که سربازان دشمن در انتخابات چه کسانی خواهند بود گفت: ابزار مشخص است ابزار دشمن در فتنه 88 رسانه ها از جمله فیسبوک و توئیتر بودند مهم این است که اهداف را بشناسیم در آن صورت سربازان مشخص می شوند چه آنها که برای دشمن عاملیت دارند چه آنها که از روی غفلت اقدام می کنند. هدف اول آنها ایجاد آنارشی و هرج و مرج است و اگر نتوانستند برای کاهش مشارکت اقدام می کنند.
لنکرانی در پاسخ به این سئوال که آیا فضا را برای حضور همه طیف ها و سلایق مناسب می دانید گفت: به هر حال نظام مقدس جمهوری اسلامی یک نظام با شرح صدر بالاست و در طول زمان نشان داده مردم آنچه انتخاب می کنند اثر گذار است.
نظر شما